Forvert

Av og til vil en oppdretter ha behov for fòrvert. Skal jeg kunne fortsette avlen uten å fylle huset med hunder, leter jeg til tider etter kvalifiserte fòrverter. Dette fordi jeg ikke kan klare å gi hver enkelt hund den oppmerksomhet den fortjener når det blir for mange hunder i huset. Noen ganger vil det være tisper, andre ganger hanner som trenger et nytt hjem. Hundene skal oppnå en viss alder før de plasseres ut.

Hva innebærer det så å være fòrvert?
Du får en hund som blir ditt fulle ansvar uten å betale for hunden. Du må betale det det koster å ha hund så som mat og utstyr, leker, bånd, bur, pelspleie, vaksiner og forsikringer. Alt som hører til i det daglige. Hunden vil stå registrert på meg og jeg har da selvfølgelig all avlsrett på hunden. En tispe vil bli paret og kommer da hjem til meg ett par uker før fødsel. Den vil bli hos meg til valpene blir levert. Det kan bli opp til 4 kull. En hannhund vil bli hentet for parring, eller fòrvert tar i mot tisper i hjemmet sitt. Dette medfører ikke nødvendigvis oppstalling av tispen mens parringen pågår.

Som oppdretter vil jeg ta hunden med på en del utstillinger etter avtale med fòrvert. Dette under forutsetning av at hunden utvikler seg slik jeg ønsker.

Dersom du ønsker å være fòrvert hos meg, er det et krav at du steller pelsen flere ganger i uken og går til innkjøp av riktig utstyr til dette. Pelsstell blir vist grundig av meg. Lær hunden å ligge i bur (dette kan den når den kommer fra meg). Pelsen skal til enhver tid være i tipp topp stand, og det krever mye arbeid. Flokene legger seg som ett teppe innerst ved huden. Hunden kan se fin ut ytterst men går du nøyere etter vil du se filten innerst. Fòrvert må ikke klippe hunden uten mitt samtykke. Det tar minst 1 år før pelsen har vokst ut igjen. Det stilles også krav til oppdragelse og sosialisering av hunden. Du må ha interesse for hund og være aktiv med den utenom sofa kos. Har du interesse for utstilling er det bare en fordel.

Høres dette interessant ut, så ta kontakt med meg. Gjerne på mail i første omgang. Fortell litt om deg selv. Så vil jeg ta videre kontakt i tilfelle. Det er en forutsetning at du ikke bor for langt unna og at du kommer hit og hilser på.

Og selvfølgelig vil vi ha en skriftlig avtale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.