Skal du bli hundeeier?


Er du og din famile blandt de priviligerte som har tid og anledning til å ha hund?

Før man anskaffer seg hund må man være klar over at det er hele familien som blir hundeeiere. Barnas mas og ønske om å få hund må ikke være det som veier tyngst i vektskålen. At barn får være med å ta sin del av ansvaret i hundeholdet er positivt, men hovedansvaret bør hvile på en voksen.

Det er meget viktig å være klar over at en hund ikke er en «ting» man skaffer seg – den er et levende individ som skal utvikle seg fra valp til voksen.

Denne utviklingen gjelder ikke bare legemlig men også mentalt sett. At din valp har fått en god start i livet hos en ansvarbevisst oppdretter, gir deg det beste startgrunnlaget. Men det er minst like viktig at valpen får riktig stell hos deg.

Tiden fram til den er ca 3 månder regnes som den aller viktigste i en hunds liv når det gjelder den mentale utvikling og tilpasning til sin omverden. Den er selvfølgelig ikke ferdig i sin utvikling ved 3 månders alder, men man kan si at det er meget viktig at en ikke har kommet skjevt ut.

Det å bli hundeeier gjelder for mange år fremover – et levende vesen blir i din varetekt og vil være ditt ansvar. Vil dette levende vesen – din hund – få et godt liv? «Selvfølgelig» , vil du si, «jeg skal da stelle godt med hunden min!»

Men det er en kjensgjerning at ikke alle hunder har det like godt…..! I slike tilfeller har det å anskaffe hund ikke vært nok gjennomtenkt. Kanskje har man falt for et ullent lite sjarmerende nøste av en valp, uten å tenke over hvordan denne hunderasen blir som voksen. Kanskje er dette en hund som overhode ikke passer til din families aktiviteter!

La valg av hund og rase være skikkelig gjennomtenkt før du går til anskaffelse av din lille valp. det er både familien og hunden mest tjent med.

One thought on “Skal du bli hundeeier?

  1. Hei!
    Vi er et nylig pensjonert par som endelig har den tiden vi mener det er nødvendig å ha, til valp og hundehold. Etter lang tids vurdering og planlegging er vi på jakt etter en havanaise. Fikk akkurat anbefalt deg som dyktig hundeoppretter (på Facebook), og så at det gjaldt kennel MithraShan, som allerede var notert blant de som skulle kontaktes. Det hadde vært fantastisk å få valp allerede i vinter, men det er kanskje for mye å håpe på. Bor midt i Oslo, men med fine lufte- og lekeområder i umiddelbar nærhet og hyggelige bytur-områder. Det vil også bli minimum ukentlige turer i marka eller vi er på hytta på fjellet. Flere opplysninger gir vi gjerne ved evt. kontakt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.