Om oss

Nå er Kennel Mithra-Shan lokalisert til Sagstua, Nord-Odal, Hedmark.

Min aller første hund Truls

Men starten går langt tilbake. Jeg er født med hund. En collie med navnet Truls. Han var min barnepike og lekekamerat de første leveårene. Og savnet etter hund fulgte meg hele oppveksten når vi ikke hadde Truls lenger. Det var aldri tvil i min sjel om at jeg skulle ha hund igjen når bare tiden og anledningen var der.

Opp igjennom barndommen og ungdommen hilste jeg på alle hunder som kom i min vei, uansett om de var løse eller bundet. At jeg ikke ble bitt er et under. Men jeg tror jo at hundene har en sjette sans og vet når vi mennesker bare vil dem godt.

Hvordan det ble tibber

Jeg var i Stockholm med min søster for å besøke en bror som var havnet på sykehus der. Da vi var ute å gikk, møtte vi en herlig hund som absolutt ville hilse på meg. Det eieren fortalte om denne gyldene, nedklippete hunden ga meg det jeg trengte for å bestemme meg for at dette var rasen for meg. Det gikk mer enn 9 mnd. før jeg fant en avisannonse om et kull. Forundringen og gleden var stor da jeg fant ut at de skulle være langhåret. Og at de fantes i alle farger.

Nuch Ali-Khan’s Only Zhang-L-Ana

I juni 1989 fikk jeg hjem min lille valp Nuch Ali-Khan’s Only Zhang-L-Ana.

Hun ble stammor i mitt oppdrett og hun ble min første champion. Lana ble mor til 21 valper, og hennes døttere Mithra-Shan’s A-Ce Gyan og NSuch Mithra-Shan’s Che Thu-Mo ble igjen i kennelen. Senere kom også hennes sønn Nuch Mithra-Shan’s Che Ga-Ro tilbake.

NSuch Mithra-Shan’s Che Thu-Mo

Da jeg fikk Lana, var jeg fast bestemt på at jeg ville ha valper. Jeg gikk en del tur med min gode venninde Turid som allerede hadde Soltangen kennel.

Og hun fortalte meg om hvordan man kom i gang med eget registrert kennelmavn. Jeg fikk også være med å ta imot valper sammen med Turid.

Vi fant ut at vi trengte mere kunnskap om opplæring av hund, valper og valpekjøpere, og gikk sammen på Instruktørkurs på Groruddalen Dyreklinikk. Det var masse flott å lære om hund som jeg prøver å formidle vidre til mine valpekjøpere. Senere har jeg også gått de fleste kursene i NKKs regi for oppdrettere.

Drømmejobben fikk jeg da jeg begynte å jobbe på en dyreklinikk. Der var jeg med på det meste, og fikk en del fagkunskap om hundens helse. Jeg deltok i operasjoner og assisterte bl.a. ved keisersnitt på egen hund. Jobben hadde jeg til helsen sviktet helt og jeg ble uføretrygdet. Interessen for faget er likevel tilstede og jeg benytter alle anledninger til å være oppdatert på det som skjer.

Hvordan det ble Havanais

Int. NS uch NV-00 Happy Friend’s Keepsake ( Cookie)

Helsen min sa meg at jeg måtte se meg om etter en mindre hund hvis jeg skulle fortsette med oppdrett og utstilling. Jeg hadde støtt på havanais ved en tilfeldighet, og begynte å studere rasen. Jeg var heldig og fikk komme til forskjellige oppdrettere i Norge å se på valper og voksne. Det gjorde meg sikker på rasen, og ga meg en ide om hvilken type jeg ville ha. Så denne gangen gjorde jeg det på den rette måten. Etter ca 4 års studier av rasen, støtte jeg tilfeldig på Maud Johansson og Pernilla Glumstrand på utstilling i Halmstad. De hadde med seg A Maiden Effort’s Whirlwind. Jeg falt pladask. Det var typen jeg var på jakt etter. Og jeg bestilte valp omgående. Stor var gleden da «Soesje» nedkom med 5 valper utpå høsten, og jeg fikk kjøpe Int.NSuch NV-00 Happy Friend’s Keepsake. Jeg hentet henne i Sverige i mars 2000. En herlig start på et nytt millennium, og jeg var i gang med havanaiser også, noe jeg aldri har angret på.