Å kjøpe valp

Når du skal kjøpe valp, er det en del ting du må tenke igjennom på forhånd.

En god oppdretter strever for å holde en god kvalitet på sitt oppdrett og å etterleve de etiske regler som er satt for avl. Vi ønsker også å avle på rasetypiske dyr uten feil og mangler. Derfor må man være nøye med hvilke hunder som settes i avl, og ta godt vare på hundene så de ikke lider av å ha valper. En god oppdretter er også omhyggelig i plaseringen av sine valper og vet at en heldig plassering fra begynnelsen , hindrer at hunden senere blir omplasert. Det er viktig å få en god dialog med sin valpekjøper og at kjøperen vet og er trygg på at de alltid kan henvende seg til sin oppdretter om det er noen spørsmål. For å ivareta valpens interesser, kan du forvente en del spørsmål fra din oppdretter, og dette er kanskje lurt å tenke igjennom på forhånd. En oppdretter som ikke spør deg ut om familiesituasjon, bosituasjon og hvordan du vil ta vare på din valp, bør få varsellampene dine til å lyse.

13 thoughts on “Å kjøpe valp

 1. Hei.

  Vi er et ektepar i 60-årene som bor på Hesseng i Øst-Finnmark. Vi ønsker en hund for selskap og turer, både til fots, på hytta og med bobil. Det ble tomt og stille i huset etter at vår tredje Golden Retriever døde i sommer.

  Etter noen måneders tenking og vurdering av forskjellige typer hunder har vi kommet til at vi ønsker å anskaffe en Bichon Havanais tispe, ikke for avl eller utstilling. Vi er først og fremst ute etter en selskapshund som er tolererer barn (våre barnebarn) som er vant med dyr, hunder spesielt, det er en fordel med en hund som er noe allergivennlig.

  Vi har derfor et spørsmål, har du eller vet du om noen som har en Havanais tispe valp?

  Dersom du har eller planlegger/venter valper ønsker vi å sette oss på en eventuell venteliste

  Mvh. Odd-Johnny og Torill Andersen

  1. Hei. Koselig at dere har falt for havanais. Det er en flott familiehund som gjerne trives med både folk og dyr. Jeg har ikke noen kull på gang enda, men vil legge ut så snart jeg har paret en tispe. Håper da på kull som er leveringsklart tidlig på sommeren. Jeg har også planer om et kull på sensommeren. Jeg har ikke vanlig venteliste. Men tidligere valpekjøpere venter på valp, og de går foran i ønske om valp. Mvh Trine

 2. Hei!
  Vi ønsker oss valp til våren/sommeren. Har dere planer om valper? Jeg vil gjerne sende deg mer informasjon om meg og min familie, hvis du kan sende meg en mailadresse?
  Mvh Malin Skurdal

  1. Hei. Jeg planlegger 2 kull i løpet av sommeren, men ingen tisper er paret enda. Jeg legger ut på valpesiden når parring har funnet sted. Du kan foreløpig sende meg mail på ankaberner@gmail.com.

   Mvh Trine

 3. Hei Trine!
  Jeg har fått dine fine Bichon Havanais-valper anbefalt av Vigdis Varts i Nedre Eiker, hun kjøpte Lisa av deg og ba meg hilse. Vi er en familie på fire, barna er 7 og 9 år og på alle måter klare for hund! Vi bor rett ved markagrensa på Årvoll i Oslo, og er en turfamilie. Far har hatt hund da han var barn, og vi er alle så sjarmert av Bichon havanais. Drømmen er en gutte-valp i sommer – gjerne sen-sommer, men vi har også åpen tid i mai/juni, som ville være gode til å bli kjent med en valp. Vet du ikke har ventelister, men lar deg med dette få vite at vi følger med på siden din og veldig interessert i en valp!
  Vennlig hilsen Helga Samset med familie.

  1. Så koselig å få anbefalinger. Jeg planlegger kull både tidlig på sommeren og sensommer. Dere må bare følge med på hva som skjer. Det vil bli lagt ut når jeg vet noe sikkert.
   Mvh Trine

 4. Hei Trine har en havanes tispe oå snart 7 år. Elsker den rasen for alt i verden. Ønsker nærmere sommeren å kjøpe en tispe til. Har en nabo og venninne
  Lillian som har kjøpt 2 hunder av deg Krispie og Tia som anbefaler deg på det varmeste og som jeg vet har du friske og fine hundet. Jeg trenger ingen utstillungshund. Hører fra deg.

  Hilsen Vigdis Blester

 5. Hei Trine vet ikke om du fikk meldingen min. Jeg har en havanes tispe på snart 7 år. Elsker den rasen. Nå vil jeg ha en tispe til. Vet at di har friske og fine hunder . Har blitt anbefalt degav Lilli6 som har kjøpt 2 hunder av deg Krispie og Tia. Regner med at du ikke har noen kull nå. Men i nærmeste fremtid eller nærmere sommeren Hører fra deg. Hilsen Vigdis Blester og

 6. Hei, så herlige Tibber dere har. Jeg klarte ikke å finne informasjon om dere fortsatt har valpekullet, eller om de er ute eller holdt av nå 🙂
  I tilfelle, har dere planer om nye kull?

  Vennlig hilsen Gry

  1. Hei. Alle valpene er solgt nå, og det blir nok lenge til jeg har nytt kull dessverre. Men det kommer på siden her når planene er lagt. Mvh Trine

 7. Hei 🙂

  Vi er en familie på 4 stk som er veldig interessert i en familieforøkelse med en liten valp. Har du planer om kull i nærmeste fremtid og evt en mailadresse?

  Mvh
  Lisa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.